Drs.  Henk. J.A. Helmantel , GZ psycholoog en cognitief gedragstherapeut

 

Mag ik me even voorstellen?

 

Ik ben Henk Helmantel, geboren in 1960. Al jong besefte ik dat achter de buitenkant van mensen een binnenwereld schuil kan gaan die totaal anders is, dan op grond van de uiterlijke presentatie van die persoon verwacht mag worden.  Ik raakte geboeid door bijvoorbeeld de verschillende reacties van mensen op een compliment als ‘wat zie je er goed uit’. De een raakt in verlegenheid, de ander vindt het ongeloofwaardig, een enkeling kan het aanvaarden. Hoe kan eenzelfde opmerking bij verschillende mensen zulke diverse reacties teweeg brengen?

Na de middelbare school en het vervullen van de dienstplicht merkte ik tijdens mijn opleiding aan de pedagogische academie dat vooral de psychologie achter de mens mij fascineerde en besloot daarvan mijn beroep te willen maken. Aan de Rijksuniversiteit Utrecht studeerde ik in ’89 af in de orthopedagogiek en vervolgens in ’92 in de klinische psychologie. Na een postdoctorale studie kon ik me registreren als gezondheidszorg psycholoog waarna ik mij als therapeut specialiseerde in Cognitieve Gedragstherapie.

 

Vanaf 1992 heb ik in verschillende centra voor Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen. Mijn wens was echter om een therapie omgeving in te richten die kleinschalig, laagdrempelig en persoonlijk is; in 2007 heb ik die droom gerealiseerd door een eigen praktijk op te zetten.

 

Als u op zoek bent naar een psycholoog in Amersfoort dan nodig ik u van harte uit contact op te nemen met psychologenpraktijk Kolkrijst en een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen.

 

 

 

 

Kolkrijst 34  033 2587 000 
3828 EJ Hoogland

info@psychologenpraktijkkolkrijst.nl

 Ontwikkeld door BURO210